Kundlogin:
E-Post
Lösenord
Kategori           » GRILL & RÖK  / FRITID FRILUFTSLIV & HUSHÅL  / PRODUKTER  / HUS & TRÄDGÅRD
Märke           » RusticSmoke

Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke

Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke
Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke
I lager
1 700.00 zł
Inkl. moms

2 eller mer 1 500.00 zł
Options:

RusticSmoke ArtID: AS-092-OPAL
Storlek: L: 100cm  x  W: 67cm  x  H: 57cm
Vikt: ~ 30kg

Mobilt rökskåp av trä och metall för hemmabruk, vedeldat, komplett rökeri kit, handgjort, Rustic Smoke

Mobillt rökeri "Rustic Smoke"Rökskåp vedeldat rökhus - handgjort rök

Vårt vedeldade mobila rökeri Rustic Smoke är ett rökskåp / matrökare är av högsta kvalitet. Handtillverkat av obehandlat trä och pulverlackat metall. Ett komplett kit för hemmarökeri.

 

Vedeldat Matrökare

 • Rökskåpet levereras hopmonterad
 • Extra impregnerat med naturlig linolja
 • Takdelen med gångjärn
 • Eldstaden har ett spjäll (för reglering av rökmängden)
 • Möjliga tillval:
  - dubbelhöjd
  - 2 x 50cm dvs själva rökskåpet blir 1 meter högt plus taket. Bra för t.ex. gäddor, eller ål
  - galler - ett gallerkit som består av ett rostfritt grillgaller och 2st träregler som du själv skruvar in på lämpligt för dig höjd

 

Unikt Handbyggd Rökskåp

 • Trädelarna är ihopskruvade (inte spikade eller häftade)
 • Trädet är impregnerat med naturligt olja
 • Taket kan lyftas av eller fästas med gångjärn som inkluderas
 • Framdörren med gånggärn och rostfri krok

 

Kallrök och varmrök

Rustic Smoke är ett kombinerad rökskåp för kallrök och varmrök. Det går att röka i det kött, korv, fisk, ost eller fågel.

Traditionellt byggt, garanterar fantastiska, unika aromer av rök i din rökta mat. Träskåpet är ej målat/inoljat, det har endast en lätt natuligt doft av tall!

Det går även bra att har temperaturer på 110 grader och mer för att röka t.ex. ribs och fläsk.

Möjligt att ställa in galler t.ex. för rökning av ostar. Går också bra att ställa in vattenkar för att öka luftfuktigheten.

Denna typ av naturlig rökning ger mer glädje och bättre smaker än elektriska rökskåp av metall.

 

 • rökskåpet gjort helt i trä - 2cm tjocka brädor av skandinaviskt gran klass AB
 • värmedelen som man eldar i gjort av pulverlackat metall
 • öppningsbar takdel
 • skorsten med en spjällplåt för att justera mängden rök
 • fina frontdörrar med beslag
 • termometer
 • 6 krokar ingår för hängande rökt mat
 • rökdeflektor, ger en jämn spridning av röken som ger en fin gyllenefärg på den rökta maten
 • rymmer upp till c:a 15 kg kött för rökning på en gång
 • lämpligt för rökning (kött, fisk, ost)
 • man kan elda med både flis och ved
 • metalldelen där man eldar kan ställas på valfri sida av rökskåpet
 • reservdelar tillgängliga - alla delar kan beställas av oss vid behov
 • flera tillbehör för rökning tillgänliga i vår webbutik
 • galler (tillval)
 • dubbel-höjd (tillval)

 

Mobilt matrökare

Rökskåpet Rustic Smoke är mobilt, mycket lätt att flytta på. Du kan ha det ute i trädgården, på verandan, på landstället osv (får ej användas inomhus!). Vintertid kan du lätt flytta på det till en skyddad plats under taket eller täcka över det.

 

Njut av matrökningen

Njut av konsten att röka din egen mat och njut sedan av att äta den med dina nära och kära. Det blir oförglömligt gott!

Ingen grillfunktion, ej lämpligt för svamptorkning. Rökskåpet har ingen "automatik", ingen elektricitet behövs. Det är ett traditionellt rökskåp som du själv eldar i, styr temperaturen och mängden av rök.

En sådan rökning ger mycket glädje och njutning, den rökta maten blir enormt god och smaken är överlägsen elektriska rökskåp.

 

Rostfritt galler

Som tillval kan du välja vid beställningen ett gallerkit. Se bilderna. Praktiskt om du inte vill eller kan hänga upp köttet på krokarna.

Gallret är av mycket hög kvalitet, tjockt rostfritt stål. Det ingår också 2st träbitar som stöd för gallret. Du behöver skruva in de på ett för dig lämpligt höjd.

 

Rökskåpet Rustic Smoke - specifikationer:

 • Rökskåpets mått utvändigt: 50x50x111 cm (inräknat benen och skorstenen)
 • Rökskåpets mått invändigt: 45x45x50 cm (takdel ej inräknad)
 • Stabila metallben under rökskåpet 40 cm
 • Stor eldstad / kamin med handtag, gjort av 2mm tjock metall ger tillräckligt bra temperatur, mått: 30x25x25 cm
 • Rökrör: 2st 50 cm, 100mm diameter + 1st vinklad rördel
 • Totalstorlek: 125x50x50 cm
 • Totalvikt: ca 31kg
 • Rökskåpet kommer hopmonterat, det som måste sättas ihop är bara rör mellan eldstaden och skåpet samt hyllan på utsidan

Rökskåpet med dubbel höjd levereras i 2 stora kartonger. Du behöver bara ställa båda delarna på varandra (du kan skruva de fast i varandra, men egentligen behövs det inte)

Som tillval finns det även en liten hylla som du kan skruva fast på utsidan av rökskåpet.

 

Rökhuset

Metallplattan i rökhuset gör att röken underifrån sprider sig fint runt om och inte går bara upp i mitten. Den skyddar förstås också botten om det droppar ner lite. Den kan lätt tas ut och rengöras.

Rökhuset ska inte vara 100% täta, det är meningar att lite rök kan komma ut genom gliporna här och där men det mest går ut via skorstenen.

Skorstenen har en lucka för att styra draget och tempen inne i rökskåpet.

 

Eldstaden

Eldningsdelen är helt av metall. Du kan elda med vedbitar och/eller spån. Viktigt att det ska inte brinna med stor eldslåga utan glöda eller brinna mycket långsamt så att det bildas rök. Får du för mycket eld kan du styra tillförseln av luft i eldstaden med dörren genom att stänga till den eller öppna lite. Du har även möjlighet att styra hur mycket värme och rök gå ut i röret. Se bilderna.

 

Frakt och leverans

Rökskåpet levereras ihopskruvat i en stor kartong på c:a 60x60x70 30kg. Vi dubbelhöjd levereras det i 2 liknande kartonger.

Leverans från vårt lager vanligtviss inom 1-3 vardagar.

 


 

Instruktioner hur man röker eget mat:

1. Förberedd köttet:

- gör an marinad med mycket örter i
- använd en spruta och skjut in lite marinad i köttet, det är viktigt att köttet inte blir för torrt
- lägg köttet i resterande marinad och låt det ligga i 2 dagar på en sval mörk plats

2. Lägg köttet i röknätet och häng upp det på krokarna i rökeriet

3. Vi rekommenderar att hålla 65-70 grader och röka köttet i 2 timmar.

På liknande sätt kan du röka fisken eller osten, använd dock ingen spruta och var försiktig för att fiskeköttet inte faller isär.

 

Viktiga tips vid rökningen av maten:

Vill du varmröka använd bara ett av de två rör som medföljer. Vid kallrökning använder du både rören och därmed kyls röken mer på väg till rökskåpet.

Använd torrt och hårt träslag / virke från lövträd. Använd inte virke från träd som har mycket kåda. Det går bra att använda samma ved som till öppna spisar etc. Du kan använda olika flis och spånsorter, t.ex. alspån. Lätt fuktigt spån eller ris av exempelvis en eller al ger en extra kraftig rökutveckling.

Det är mycket viktigt att köttet inte kokar, därför måste du se till att tempen inte stiger för mycket. Håll koll på termometern! Om du det händer kan du öppna taket, öppna skorstenen eller strö över träspån över elden för att dämpa den.

 

Hur man får rök och inte eldslågor för rökning?

Elda först med ved, innan du börjar röka. När vedbitarna brinner kan strypa lufttillförseln eller helst strö över med flis. Flis ska inte brinna, det ska dämpa elden och bara glöda och röka. Du fyller på så mycket som du tycker är lagom med rök (man behöver inte blöta ner nåt).

Du styr hur mycket det brinner/glöder via frontluckan i eldstaden, stänger du den helt stryps syret och det slutar brinna/glöda så lämna en liten springa.

Lycka till och smaklig måltid med ditt egenrökta mat!

 

OBS! Driver du matservering och behöver större rökskåp / rökeri eller annan utrustning ? Kontakta vår säljavdelning, vi kan hjälpa dig med det mesta inkl. skräddarsydda lösningar!

Skriv en recension

Ditt namn:


Din recension: OBS: HTML översätts inte!

Betyg: Dålig           Utmärkt

Ange koden i rutan nedan:Relaterade produkter (15)
Vakuumförpackare inkl. 6 rullar folie (18 meter), 300mm, 85W, vakuummaskin Monolith Ambiano
Vakuumförpackare inkl. 6 rullar folie (18 meter), 300mm, 85W, vakuummaskin Monolith Ambiano
Vakuumförpackare inkl. 6 rullar folie (18 meter), 300mm, 85W, vakuummaskin Monolith Ambiano
695.75 zł
Röknät 125mm, 5 löpmeter, nät för rökning av mat
Röknät 125mm, 5 löpmeter, nät för rökning av mat
Röknät 125mm, 5 löpmeter, nät för rökning av mat
75.00 zł
Exklusiv köttermomenter för rökning och grillning, 0-120°C, rosfritt stål, analogt
Exklusiv köttermomenter för rökning och grillning, 0-120°C, rosfritt stål, analogt
Exklusiv köttermomenter för rökning och grillning, 0-120°C, rosfritt stål, analogt
75.00 zł
Köttinjektor, 60ml spruta, professionell marinadspruta, rostfritt stål inkl. 2 nålar
Köttinjektor, 60ml spruta, professionell marinadspruta, rostfritt stål inkl. 2 nålar
Köttinjektor, 60ml spruta, professionell marinadspruta, rostfritt stål inkl. 2 nålar
250.00 zł
Golvplåt för eldstad 50x80cm
Golvplåt för eldstad 50x80cm
Golvplåt för eldstad 50x80cm
237.50 zł
Rör för rökkamin, 100mm x 50 cm rökrör
Rör för rökkamin, 100mm x 50 cm rökrör
Rör för rökkamin, 100mm x 50 cm rökrör
125.00 zł
Rörböj för rökkamin, 100mm x 50 cm rökrör
Rörböj för rökkamin, 100mm x 50 cm rökrör
Rörböj för rökkamin, 100mm x 50 cm rökrör
123.75 zł
Rökkrokar, 15st S formade förnicklade
Rökkrokar, 15st S formade förnicklade
Rökkrokar, 15st S formade förnicklade
100.00 zł
Rökkrokar för fisk, 10st specialutformade krokar i rostfritt stål
Rökkrokar för fisk, 10st specialutformade krokar i rostfritt stål
Rökkrokar för fisk, 10st specialutformade krokar i rostfritt stål
125.00 zł
Grill- och rökspån 2.5kg / 10L, ekologiska spån, flis för rökar
Grill- och rökspån 2.5kg / 10L, ekologiska spån, flis för rökar
Grill- och rökspån 2.5kg / 10L, ekologiska spån, flis för rökar
125.00 zł
Grill- och rökspån 15kg 10mm, spån, flis för rökar - bok och al
Grill- och rökspån 15kg 10mm, spån, flis för rökar - bok och al
Grill- och rökspån 15kg 10mm, spån, flis för rökar - bok och al
200.00 zł
Grill- och rökspån 15kg 2mm, spån, flis för rökar - plommon
Grill- och rökspån 15kg 2mm, spån, flis för rökar - plommon
Grill- och rökspån 15kg 2mm, spån, flis för rökar - plommon
312.50 zł
Grill- och rökspån 15kg 2mm, spån, flis för rökar - körsbär
Grill- och rökspån 15kg 2mm, spån, flis för rökar - körsbär
Grill- och rökspån 15kg 2mm, spån, flis för rökar - körsbär
312.50 zł
Överdrag 54x64x100/150 cm, tåligt skyddsöverdrag till rökskåp m.m. Codura 350
Överdrag 54x64x100/150 cm, tåligt skyddsöverdrag till rökskåp m.m. Codura 350
Överdrag 54x64x100/150 cm, tåligt skyddsöverdrag till rökskåp m.m. Codura 350
385.00 zł
Rosfritt tåligt galler för grill och rök 45x45 cm INOX
Rosfritt tåligt galler för grill och rök 45x45 cm INOX
Rosfritt tåligt galler för grill och rök 45x45 cm INOX
255.00 zł